EKSEMPELTESTER TIL BERGENSTESTEN

Vi mener at en av de beste måtene å forberede seg til Bergenstesten på er å øve på så mange eksempeltester som er så like Bergenstesten som mulig. Oppgavene i databasen er strukturert slik at de er eksempeltester for Bergenstestens skriftlige test i bokmål. Eksempeltestene inkluderer alle 5 delprøvene og har det samme antallet spørsmål som  Bergenstesten. Merk at dette ikke er noen av eksempeltestene Folkeuniversitetet tilbyr.

Våre eksempeltester

Andre og tredje tekst fra Leseforståelse, Delprøve 1 er litt lengre enn eksempeltestene fra Folkeuniversitetet. Det er vanskelig å lage tekster som har den samme vanskelighetsgraden, men vi prøver å unngå at tekstene blir lettere enn  Bergenstesten. Vårt mål er at de som bruker Bergenstest.com, skal føle at Bergenstesten er litt lettere enn våre tester. Målet til Bergenstest.com og Bergenstest.no er å gi deg som skal ta Bergenstesten, flere muligheter til å øve til eksamen.

Hver eksempeltest har 25 samtaler og meldinger, samt tilsvarende spørsmål som de du får på Bergenstesten. Disse oppgavene finner du i Delprøve 2, Lytteforståelse.

Våre eksempeltester har 11 intervjuer med 9 forskjellige personer og inneholder et mangfold av emner som vil gi deg mulighet til å øve på å forstå og skrive et referat.

Det samme gjelder Delprøve 4 (Grammatikk, ord og uttrykk) – hver eksempeltest inneholder 30 oppgaver, totalt 330 oppgaver, slik at du skal kunne øve så mye som mulig på grammatikk.

I Skriftlig produksjon, Delprøve 5 finner du totalt 22 emner der du kan øve på å skrive en tekst hvor du må presentere temaet på en saklig måte og deretter diskutere for og imot temaet.

Dersom du er usikker på noen nye ord, anbefaler vi at du sjekker disse i en ordbok så fort du er ferdig med eksempeltesten, ettersom ingen hjelpemidler er tillatt på Bergenstesten.

Eksempeltest 1 (Sølv, Gull, Diamant og Platina)

Eksempeltest 2 (Gull, Diamant og Platina)

Eksempeltest 3 (Gull, Diamant og Platina)

Eksempeltest 4 (Gull, Diamant og Platina)

Eksempeltest 5 (Diamant og Platina)

Eksempeltest 6 (Diamant og Platina)

Eksempeltest 7 (Diamant og Platina)

Eksempeltest 8 (Diamant og Platina)

Eksempeltest 9 (Diamant og Platina)

Eksempeltest 10 (Diamant og Platina)

Eksempeltest 11 (Sølv, Gull, Diamant og Platina)

 

Lykke til med øvingen!