Skriftlig produksjon - Sett 4, Emne 1 - Eksempelsvar

Er det risikabelt å prøve å være perfekt?

Det å føle at en må være perfekt, er en tendens som sosiale medier, TV, aviser og magasiner har skapt i stadig større grad i de siste årene. Det fører til økt stress og press. Mens det å ikke være perfekt er noe som hjelper oss å være mer tilgjengelige for andre mennesker. Det resulterer i at vi blir mer akseptert av oss selv og andre. Det er særlig noen grupper mennesker som er utsatt for mye press, for eksempel gutter når det gjelder utseende og muskler. Bruk av anabole steroider har økt med 60 prosent på to år på grunn av at flere velger anabole steroider som et hjelpemiddel for å oppnå en sterk og muskuløs kropp fort.  

På den ene siden er det bra å være ambisiøs og alltid streve etter å bli bedre. Hvis en blir komfortabel, stopper utviklingen. Evolusjonen har blitt drevet på grunn av at man alltid har ønsket seg mer av livet. Det finnes alltid en løsning og mange måter å bli bedre på enn i går.

På den andre siden er dagens liv veldig utfordrende, og det finnes forskjellige sider av livet der man må prestere bra. For eksempel er karriere, familie, penger, venner, sunn livsstil viktig. Det er umulig og usunt å prøve å være perfekt hele tiden, samtidig som man har begrenset med tid. I tillegg er det å være perfekt i noe et varierende og subjektivt begrep.

Et annet aspekt er at hvis man prøver å være perfekt, betyr ikke det at man kommer til å bli lykkelig. Det er nesten sikkert at man kommer til å bli veldig ensom, siden det ikke er så mange som kommer til å forstå en. I tillegg kommer man til å bruke så mye tid på å oppnå fullkommenhet at man ikke får tid til å nyte de små gledene i livet eller bruke tid til å slappe av og være takknemlig.

Etter min mening er det å prøve å være perfekt veldig risikabelt og veien til depresjon, uro og lidelse. Man blir ikke lykkelig før man lærer å akseptere utfordringene i livet og at ingen er perfekt.

Til slutt mener jeg at perfeksjonisme er usunt og skadelig. Istedenfor å prøve å være perfekt bør man huske å være takknemlig og realistisk og bruke sin energi til å bli et bedre menneske og for å kjempe for sine drømmer og lykke.