Skriftlig produksjon - Sett 4, Emne 1 - Eksempelsvar

Er det risikabelt å prøve å være perfekt?

Å være perfekt er en tendens som sosiale medier, TV, aviser og magasiner har skapt i stadig større grad i de siste årene. Det fører til økt stress og press. Sammenlignet med å ikke være perfekt, dette er noe som hjelper oss å være mer tilgjengelig for andre mennesker. Det resulterer i at vi blir mer akseptert av oss selv og andre. Der er særlig noen grupper mennesker som er utsatt for mye press, for eksempel gutter når det gjelder utseende og muskler. Bruk av anabole steroider har økt med 60 prosent på to år på grunn av at flere velger anabole steroider som et hjelpemiddel for å oppnå en sterk og muskuløs kropp fort.  

På den ene siden, er det bra å være ambisiøs og alltid streve etter å bli bedre. Hvis en blir komfortabel, stopper utviklingen. Evolusjonen har blitt drevet på grunn av at man har alltid ønsket seg mer av livet. Det finnes alltid en løsning, og mange måter å bli bedre enn i går.

På den andre siden, er dagens liv veldig utfordrende og det finnes forskjellige sider av livet der man må prestere bra. For eksempel er karriere, familie, penger, venner, sunn livsstil viktig.  Det er umulig og usunt å prøve å være perfekt hele tiden samtidig som man har begrenset tid. I tillegg, å være perfekt i noe er et varierende og subjektivt begrep.

Et annet aspekt er at hvis man prøver å være perfekt betyr ikke det at man kommer til å bli lykkelig. Det er nesten sikkert at man kommer til å bli veldig ensom siden det ikke er så mange som kommer til å forstå ham/henne. I tillegg, kommer man til å bruke så mye tid på å oppnå fullkommenhet at man får ikke tid til å nyte de små gledene i livet eller bruke tid til å slappe av og være takknemlig.

Etter min mening, å prøve å være perfekt er veldig risikabelt og er veien til depresjon, uro og lidelse. Man blir ikke lykkelig før man lære å akseptere utfordringene i livet og at ingen er perfekt.

Til slutt, mener jeg at perfeksjonisme er usunt og skadelig. Istedenfor bør man huske å være takknemlig og realistisk, bruke sin energi til å bli et bedre menneske og for å kjempe for sine drømmer og lykke.