Skriftlig produksjon - Sett 7, Emne 1 - Eksempelsvar

Er lesing av bøker utdatert?

Å lese bøker er en favoritt-fritidsaktivitet for mange. Ifølge en studie er det cirka 24 prosent som leser bøker hver dag. Dette inkluderer både trykte og elektroniske bøker. Å lese bøker er en av de mest effektive måter å utvikle hjernen til barn på, sammenlignet med passiv underholdning som å se TV eller spille dataspill. 

På den ene siden er det å lese bøker ikke utdatert og er noe som aldri kommer til å forandre seg. Det er veldig koselig å sitte hjemme med en kopp te og en papirbok. Det er sunnere å lese papirbøker enn å se på PC-en eller TV. Det er mer slitsomt for øynene å se på en skjerm.

I tillegg er det en god følelse å ha en bok i hendene. Det er spennende å holde bøker, å kjenne lukten av en papirbok. Det er mange som liker opplevelsen med en papirbok nettopp på grunn av det.

Et annet eksempel er at det er mye mer spennende å bruke noen uker på å lese en bok enn to timer på å se en film. Bøker inneholder mye mer detaljer enn filmer, og man føler seg som en del av historien sammenlignet med en film.

På den andre siden finnes det så mange forskjellige måter å få ny informasjon eller oppleve en historie på. Det tar mindre tid, og man lærer ganske fort nye fakta når man ser en dokumentarfilm enn når man bruker mye tid på å lese bøker om det samme emnet. For noen er det lettere å forestille seg en scene i fortiden ved å se en film på kino enn å lese en bok.

Et annet problem er at det ikke er så mye tid i dag til å lese en bok. Når det gjelder underholdning, er det mye enklere å surfe på internett, gå på YouTube og sosiale medier og snakke med venner på Messenger eller sende snaps. Fritidsaktivitetene til folk har forandret seg, og det å lese bøker er noe som mange gjør sjeldnere.

Etter min mening er det ikke utdatert å lese bøker i det hele tatt. Det er veldig viktig for språkutviklingen og hjernen. Det er en av de beste måtene å slappe av på og i tillegg lære ny informasjon samtidig. Med utviklingen av Kindle er det mye enklere å lese bøker, siden man kan kjøpe elektroniske bøker og bare trenger internett.

Til slutt: Å si at det å lese bøker er utdatert, er ikke noe som jeg er enig i. Lesing er veldig viktig for utviklingen av ordforrådet, ikke bare for barn, men også for voksne. De rikeste personene i verden bruker mye tid på å lese.